OneDice Twisted Tomorrow (ismertető)
2021. április 03. írta: Thészeusz

OneDice Twisted Tomorrow (ismertető)

logo_onedice.jpg

Ugye elkezdtem megvásárolgatni a OneDice játékokat. Az eddigiek egy-egy “klasszikus” zsánernek a feldolgozásai, alternatív környezeti lehetőségekkel. A Twisted Tomorrow volt az első (nálam), ami nem egy általános műfajt, hanem egy konkrét környezet megfestését célozza. A borító és a hátoldali bemutató megmozgatta a képzeletemet, azt gondoltam, hogy valami izgalmas és mókás disztópia lesz, némi abszurd humorral fűszerezve. A megérzésem alapvetően nem csalt meg, ami az irányt illeti, csak a szerzőnek nem sikerült célba érnie, sőt szerintem megközelíteni sem. A tipikus műfaji OD kiadványokkal ellentétben, nem a szabályok ismertetésével kezdi a könyvet, hanem a környezet leírásával.

Világleírás: nettó 13,5 oldal (Mivel a szerző angol, így Britannia sorsával többet foglalkozik, a többi régió csak olyan hányaveti módon van megemlítve, Afrika nagyjából tíz sor, a két Korea egyben nemkülönben.)

Szabályok: nettó 32 oldal (ebből olyan 4 oldal az árlista, ami valamennyire világspecifikusnak (?) is mondható, illetve 2,2 oldal a szereplő előéletével kapcsolatban).

Mesélők fejezete: nettó 11 oldal, nagyrészt tök általános tanácsok, néhány veszéllyel és mesélői szereplővel (pl.: aligátor, óriáskígyó, zsoldos, forradalmár)

Kalandmagok: nettó 6 oldal (5+2×½)

Ez egy néhány délután alatt összedobott ötlethalom egymás hegyén-hátán, se füle, se farka, se humora.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr4716490996
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása