[d00Lite] Boglin, bogmus
2016. július 24. írta: Thészeusz

[d00Lite] Boglin, bogmus

Új játszható faj a Barebones Fantasy játékhoz.

bugbear.jpg

A faj más megnevezései: bugmeus, bogmus, medvérc, medvefatty.

E nagy, brutális goblinok hét-nyolc láb magasok. Más goblinoidokkal ellentétben rendkívül szőrösek, vastag, sötét prémmel a fejükön, hátukon, karjaikon és lábaikon. Méretük ellenére gyorsak, csendesek és könnyedek. Bőrük és szőrük színe nagyon változó, de a földszínű tónus a leggyakoribb. Legtöbbjük brutális gyilkos, de néhányuknak sikerült felülemelkedniük természetükön és beilleszkedni az emberi társadalom alsóbb szintjeibe.

Néhány boglinnak vannak gondolatai istenekről, vallásról vagy túlvilágról is, bár fiatal koruktól a azt tanítják neki, hogy az ilyen dolgok nem nekik való. A hobgoblinok mesélnek arról történetet, hogy a goblinok hogyan bújtak elő a földből, ahol kiömlött egy óriás vére. Ha ez igaz, akkor a goblinok, hobgoblinok és boglinok nem szándékosan jöttek létre. Nem volt egy nagy céljuk, nem volt óvó istenük és semmijük sem volt önmagukat leszámítva. Emiatt sok boglin feljogosítva érezte magát, hogy kedve szerint cselekedjen, de néhányan ezt kihívásnak vették, hogy megtalálják helyüket és jelentőségüket a világban. Néhány kegyetlen hadúr lett hatalmas víziókkal egy nagy goblin birodalom egyesüléséről, mások inkább személyes célokat kerestek a civilizáltnak hívott vidékeken.

Távol-Vandimirban az emberek és elfek békésen keverednek a boglinokkal és hobgoblinokkal nap mint nap. Megtalálhatók a Griff Urak Pusztáin is, ahol ork szövetségeseikkel egyetemben még egy kisebb várost is alapítottak. Sokan mondják otthonuknak a Nyugatvidéket, ahol őrült varázslókirályok hatalmas zsoldos seregeket tartanak.

A játékos szereplő medvércek felülemelkedtek bestia természerükön. Lehetnek kegyetlen gonosztevők és önzetlen szentek is, mivel – sok goblinnal ellentétben – nekik van választásuk. A játékos szereplő boglin jó eséllyel utazó zsoldos, vagy magányos alak, aki személyes útját járja a világ és benne saját helyének jobb megértéséért. Néhányan emberi isteneket fogadtak magukévá, bizonyos szellemi megváltás reményében.

Főképp fajtársaik társaságát részesítik előnyben, de jól kijönnek a legtöbb gnollal, orkkal és hobgoblinnal is. Tisztelik az ogrékat és óriásokat elképesztő erejükért, de nehézkesnek látják őket, illetve nem kedvelik az elfeket, akik túl pökhendinek tűnnek. Némi irigységgel tisztelik az embereket, akik (bár gyengének látszanak) gyakran bizonyulnak ádáz harcosoknak.

Neveik nagyban változnak törzsenként, de a goblin nevek a legelterjedtebbek, amilyen a Krug, Urik, Virk és hasonlók. A beszélő nevek szintén általánosak, mint a Törtagyar, Vérpofa vagy Vöröskéz.

Boglin bandafőnökök?

Mesélői tippek

A városias boglinok nagy testőrök és banditák lesznek, de egy városi játékfolyamban kitűnő bandavezérek is lehetnek. Néhány boglin érzéke van mások szervezésére a társadalom alacsonyabb szintjeiből és helyettesként szolgálhat egy alvilági környezetben.

  • Adj 5-öt a kezdeti ERŐ és ÜGY értékekhez.
  • Surranó (+10 a lopakodással kapcsolatos próbákra).
  • Hőlátás (12 mező távolságra érzékeli a hőjeleket az infravörös tartományban, amikor nincs fény).
  • Félelmetes (+10 közösségi interakciókra civilizált fajok körében).
  • Mozgás 8 mező.
  • Beszéli a goblin és kereskedő nyelvet. Legtöbbjük írástudatlan.

A bejegyzés trackback címe:

https://theszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr108910436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása