[SaWo] Dalnok és Lovag
2016. június 25. írta: Thészeusz

[SaWo] Dalnok és Lovag

Két új hivatásbeli Penge a Savage Worlds (SaWo) szabályrendszerhez, a Fantasy Companion kiegészítőben jelent meg.

sawofc-001.jpg

Dalnok

Feltétel: Újonc, Misztikus Háttér (Csodák), Előadás d6+

Utazó mutatványosok, akik híreket és szórakozást visznek az embereknek szerte a vidéken. A Misztikus Háttér (Csodák) szabályaival ellentétben a Dalnokok általában nem kötelezik el magukat egy istenségnek az erejükért. A művészetek erejében hisznek, vagyis a Misztikus Képzettségük nem a Hit, hanem az Előadás (Szellem) lesz. Emellett nem kell aggódniuk a bűnök miatt sem, inkább az alkalmi "hangulattal" kell ügyelniük.

Hangulat: Ha a Dalnok 1-est dob az Előadás kockájával (tekintet nélkül a Vadkockára), akkor az olyan, mintha egy kisebb bűnt követett volna el (–2 az Előadásra egy hétig). Ha ilyen dobásnál kritikus kudarcot ér el, akkor az már nagyobb bűnnek felel meg (egy hétre elveszíti minden erőjét és –4-et kap az Előadás képzettség "normál" használatára is). Ez azt jelképezi, hogy borzalmas hangulat lett úrra a hangján, elméjén és idegeire az adott időszakra.

Az Előadás képzettséget egyszerű szórakoztatásra is lehet használni, az erők aktiválása nélkül. Ilyenkor a Dalnok pénzt kereshet az előadásával. Ha sikeres egy fellépési "egység" (általában néhány óra), az $1d6-t hoz a konyhára minden a közönség minden 10 fője után. Emelésnél duplázd meg az összeget. Az előadó hozzáadhatja Fellépés értékét a dobáshoz, ha imigyen használja képzettségét. Ez azt jelenti, hogy a közönség borravalóval sem fukarkodik. A közönség borravalót adhat ivászatnál, jószágok, lányaik vakrandiján vagy helyi pletykákról, ami kalandhoz, szerencséhez és dicsőséghez vezeti.

Lovag

Feltétel: Újonc, Jelenlét d6+, Izom d8+, Egészség d8+, Küzdelem d8+, Lovaglás d8+

Lovas hősök, akik egy ügy mellett kötelezték el magukat. Mindannyian szent esküt tettek pártfogójuk irányába, legyen az egy isten, egy rend vagy egy nemes, és válaszolnia kell az őt szólító hívásra – még ha az bizonyosan is a halálát jelenti.

Ha felveszik a rendbe, a lovag megkapja hivatásának kellékeit – egy könnyű csataló, egy kopja, láncing páncél és egy közepes pajzs, amin a pártfogójának szimbólumával van ellátva.

Mindezek mellett a jó Lovag kap +2 Fellépést is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theszeusz.blog.hu/api/trackback/id/tr578838846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása